Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det
Panera filéerna i saltat ströbröd, båda sidor av fisken. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Finhacka löken och koka i 2 dl grönsaksbuljong, klicka i smöret medan det kokar
Aborre. Filéa abborren och byxa den (skär ut benen). Om du är osäker, be din fiskhandlare om hjälp. Rulla ihop filéerna till rullader och lägg ner i en låg kastrull och täck med fiskfond
Idag har jag för första gången fiskat upp, fileat, tillagat och ätit en abborre. Missförstå mig rätt. jag är uppvuxen i en by som närmast kan jämföras med Astrid Lindgrens Bullerbyn och vi barn tillbringade många dagar, kvällar och nätter vid sjöarna och tjärnarna runtom i grannbyarna där vi fiskade upp aborrar och mörtar
När jag växte upp åt vi i min familj mycket fläskkött, kyckling, fisk (framför allt i block-form när jag var barn med undantag för en och annan egenfångad gädda eller aborre och senare mer och mer laxfilé) och inte så mycket nöt- eller viltkött
Mer komplicerade rätter som kastanjefylld karp, brässerade duvor på krutong och aborre för Picasso varvas med enkla beskrivningar hur man gör nudlar och goda råd för noviser i köket