Fredag och den kom precis lagom, kände att jag behövde lite helg. Inga speciella planer för helgen mer än att vi får lite fikagäser på söndag och sen blir det en del träning
Gör jag en "helg" fisksoppa så brukar jag ha i både torsk och lax och även musslor men det här blev en "mitt i veckan" soppa som fick bli lite enklare helt enkelt
Här kommer ett enkelt och gott recept 2 äggulor 1 tsk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger 2 1/2 dl neutral olja salt och peppar + ev mer dijonsenap och vinäger färsk vitlökev en liten klick (ca 1 msk) fet creme fraiche Blanda äggulor, dijonsenap och vitvinsvinäger
Och ni som undrar - det är jätteenkelt att göra och det är jättegott. Varje gång jag gör aioli så blir jag överraskad att det är så enkelt och blir så gott
Hur enkelt kan det va. Ta fram alla ingredienser i rumstemperatur en timme i förväg. Det finns två sätt att tillsätta vitlöken, båda är goda men det första är mycket mer gourmetkänsla, snäppet vassare vill säga
Och det gick åt skogen, så jag skippade helt enkelt att testa igen (de gick ju inte). Världens lättaste sak att göra – har provat göra aioli en gång tidigare
En fisksoppa kan man göra avancerad eller som denna väldigt enkel. ) Denna fisksoppa är alltså både snabblagad och enkel samt att den är väldigt väldigt god
Ingredienser Majonnäs Receptet är för ca 7 dl 2 st ägg 2 tsk dijonsenap 1 msk äppelcidervinäger eller nypressad citronsaft 4,5 dl extra mild olivolja 2 krm himalayasalt/havssalt Tips