Aladåb, recept

Aladåb på Fläsklägg i pottan - Recept

Aladåb på Fläsklägg i pottan - Recept

Eller Aladåb på Fläsklägg & Bacon med hjälp av min Crock-Pot. Lite pyssel. Men en gång per år så kan man göra detta tycker jag
Äcklig mat lagad god – Aladåb

Äcklig mat lagad god – Aladåb

Aladåb, av franskans à la daube (ung. Aladåb, äckligt. Wikipedia skriver följande av aladåben. ”grytstekt”), är en kall maträtt med kött, grönsaker eller fisk i gelé
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

DAGENS RECEPT 14-09-15. FIN LAXALADÅB. En aladåb är den idealiska bjudmaten för den värd eller värdinna som själv vill delta i kalaset
Dammsugare

Dammsugare

Halvägs genom doppning. Mina idoler Den Bruna Maten var på Uppsala Stadsbibliotek igår, samtalsledare var min bloggkollega Mikael
Läcker laxaladåb

Läcker laxaladåb

Skär fisken i portionsbitar. Koka upp ingredienserna till fiskbuljongen i en gryta. Lägg i fisken och låt den sjuda i ca 10 minuter
En gång gnagde vi på allt

En gång gnagde vi på allt

Gör en grisfotsaladåb, en klassiker på julbordet. Vi hade det inte så knapert förr, det lär man förstå
Skarpsås

Skarpsås

Hårdkoka ägget. Ta ur gulan och mosa den genom en sil. Blanda den med den råa äggulan. Tillsätt salt, peppar, senap, vinäger och minifraiche

Vegansk Aladåb/Sylta

Ingredienser. 8 dl vatten. 1 grönsaksbuljong. 1 tsk agar-agar pulver. 1/2 dl röda linser. 1/2 dl hirs. 1/2 dl quinoa

Fisk och räkor i aladåb

 Rulla ihop fiskfiléerna med skinnsidan inåt och lägg dem bredvid varandra i en traktörpanna eller liknande

Vilken maträtt är du?

Ibland funderar jag på människors utstrålning. Vissa vill synas och kan bara inte passera obemärkta. Färgstarka, högljudda eller karismatiska människor

Farmors grisfötter

6 - 8 portioner. 1. Skölj och rengör grisfötterna. Lägg dem trångt i en stor gryta. Häll på vatten, koka upp och skumma

Aladåbens dag den 27:e oktober

Aladåber, aladåber, aladåber. Vi har nu mer än någonsin anledning att uppmärksamma och hylla just aladåben

Somrig aladåb

Tärna skinkan och spar geléet. Häll av spadet ur ärtburken. Putsa och skiva garneringen. Bered gelatin till 2 dl vatten (följ anvisningarna på förpackningen)