Gör några snitt på fettsidan av ankbröstfilén och lägg den med fettsidan neråt i formen, ös över oljeblandningen och ställ in i ugnen på 200 grader i 20 min. ca 420 g Ankbröstfilé
2 ankbröstfilér, ca 600 gram. Mellanrätt till 4-6 personer 2 ankbröstfilér, ca 600 gram Lite salt. Lördagen kan sägas ha gått i de tvära kastens tecken
Ankbröstfilé med apelsinsås och ungsbakad sötpotatis är fantastiskt gott, en ren njutning. Skär upp ankbröstfilén i skivor och servera med din ugnsrostade sötpotatis och apelsinsås
vet inte hur många av er som har ätit ankbröstfilé, då märker man hur fett skinnet är. Jag testade mig på att göra konfiterade anklår för några veckor sedan (vilket man kan läsa om här) med ett kanske mindre lyckat resultat
1 st ankbröstfilé. Anka är ett favorit. Ankfilé med apelsinsås är gudomligt gott. Tänk på att anka måste tillagas på väldigt låg temperatur för att bli saftig och mör