Skölj citronerna och apelsinen noga i ljummet vatten. Skala frukten men en potatisskalare. Samla ihop skalen i en liten bunt och skär dem i tunna strimlor
Pellegrino hade med citroner och rom. Jag har aldrig gjort marmelad förut men blev sugen när jag i Solens mat nyligen såg en äldre dam på Sicilien som gjorde apelsinmarmelad
Om den är färdig, rör ut citronsyran i lite av marmeladen och tillsätt den. citroner. citronsyra. Dela varje apelsin och citron i 8 klyftor och skär varje klyfta i tunna skivor med en vass kniv
Fortsätt med ett lager apelsinmarmelad samt ett tunt lager grädde. Sikta i lite i taget av mjöl blandningen i vispningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet, blanda i citronzest och häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-23 min. 0,5 citron, zesten. Tårtbotten4 ägg 170 g strösocker (2 dl) 60 g vetemjöl (1 dl) 80 g potatismjöl (1 dl) 5 g bakpulver (1 tsk) 0,5 citron, zesten smör och ströbröd till formen
Apelsinmarmelad smaksatt med whisky. 2 stora apelsiner1 citron1 dl vatten4 dl syltsocker1 dl whisky, gärna en av de mildare smakernaOm du inte har kravmärkt frukt så skrubbar du skalet ordentligt i ljummet vatten innan du använder skalet. 1 citron
På den där sylt- och marmeladkursen som jag var på kokte vi en himla massa olika varianter, äppelkompott, päronmarmelad, dulce de leche, karibisk bananmarmelad, chutney, apelsinmarmelad, björnbärssylt, hallonsylt… Jag och en kursare fastnade dock för en annan råvara
Ett par apelsiner, en citron och socker. Skölj apelsinerna och citronen och skrubba dom i hett vatten. Rör slutligen ner citronsyran blandat med vattnet