Apelsinsås, varm recept

Apelsinsås till kyckling och anka

Apelsinsås till kyckling och anka

För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Apelsinsås

Apelsinsås

Apelsinsås – varm sås med liten beska av apelsin, vitt vin något sötad och redd med maizena att servera till anka

Apelsinsås med glass

Rör ner kanelen just innan servering och ät den varm med glass. Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsås med vaniljglass
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Håll dem varma i folie. anka. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Håll dem varma i folie. Anka à l’orange. 4 pers. 2 ankbröst, färska eller frysta ca 700 g. salt och peppar. Sätt på ugnen, 175 grader
Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Anka med kryddig apelsinsås och svart vitlök

Skär upp ankbröstet och lägg det ovanpå de varma grönsakerna, häll på sås och strö över grovt krossad sechuanpeppar och mycket tunt skuren svart vitlök
Citrus i maten: Fläskfilé med apelsinsås

Citrus i maten: Fläskfilé med apelsinsås

Efterstek den i ugnen ca 15-20 minuter, tills den är genomstekt och håll den varm. Fläskkött och citrus gifter sig bra med varandra – prova den här utsökta och lättlagade rätten som passar lika bra till vardags som till fest
Cashewfisk i mild apelsinsås

Cashewfisk i mild apelsinsås

Börja med att ev skala potatisen och lägga den på kokning (lägg i de gröna ärterna när det återstår någon minut kvar så blir de också varma och goda)
Ankbröst med apelsinsås

Ankbröst med apelsinsås

Du lagar du ankan i god tid och skär ut delarna som filé och lår (dessa värmer du sedan på försiktigt samt toppa med varm sås till servering)
Ankbröst med apelsinsås och vinbräserad lök

Ankbröst med apelsinsås och vinbräserad lök

Håll brösten varma i folie. 1. Anka. Sätt ugnen på 175°. Snitta fettkappan i ett rutmönster. Salta och bryn med fettkappan neråt 4–5 min tills den fått fin färg
Korv- och rotfruktsgryta med apelsinsås

Korv- och rotfruktsgryta med apelsinsås

Blanda ner korven och låt allt bli varmt. Gör så här. Skär korven i tärningar. Skala och skär morötter, palsternackor och potatis i tärningar
Crêpes suzette med apelsinsås

Crêpes suzette med apelsinsås

Vik ihop till små trekanter och håll dem varma, t ex genom att lägga dem på en tallrik som placeras ovanpå en kastrull med sjudande vatten
Stekt ankbröst

Stekt ankbröst

Ta ut ankbrösten, slå in dem i aluminiumfolie för att hålla dem varma och lägg på fat att vila cirka 5-10 minuter. | Anka, ankbröst, ankrätt, ankrätter, Canard à l'Orange, fågel, fågelrätt, fågelrätter, festrätt, festrätter, Franskt, huvudrätt, huvudrätter, kött, mat, middag, nyår, nyårsmat, nyårsmeny, nyårsmiddag, nyråsrätt, recept, stekt ankbröst, ugnsstekt ankbröst, varmrätt, varmrätter 4 portioner