För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Rör ner kanelen just innan servering och ät den varm med glass. Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsås med vaniljglass
Skär upp ankbröstet och lägg det ovanpå de varma grönsakerna, häll på sås och strö över grovt krossad sechuanpeppar och mycket tunt skuren svart vitlök
Efterstek den i ugnen ca 15-20 minuter, tills den är genomstekt och håll den varm. Fläskkött och citrus gifter sig bra med varandra – prova den här utsökta och lättlagade rätten som passar lika bra till vardags som till fest
Håll brösten varma i folie. 1. Anka. Sätt ugnen på 175°. Snitta fettkappan i ett rutmönster. Salta och bryn med fettkappan neråt 4–5 min tills den fått fin färg
Ta ut ankbrösten, slå in dem i aluminiumfolie för att hålla dem varma och lägg på fat att vila cirka 5-10 minuter. | Anka, ankbröst, ankrätt, ankrätter, Canard à l'Orange, fågel, fågelrätt, fågelrätter, festrätt, festrätter, Franskt, huvudrätt, huvudrätter, kött, mat, middag, nyår, nyårsmat, nyårsmeny, nyårsmiddag, nyråsrätt, recept, stekt ankbröst, ugnsstekt ankbröst, varmrätt, varmrätter 4 portioner