Thaifiskbiffar4 portioner600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja2 schalottenlökar1/2 röd chili1/2 tsk salt1 tsk råsocker2 msk fisksås1 lime, pressad saft och rivet skal2 ägg, endast vitorna1/2 dl oljaKör äggvitorna i en matberedare tills de är fluffiga. 600 g färsk fiskfilé, t ex torsk eller kolja
600 g – 800 g fiskfilé (hälleflundra). 800 g fiskfilé. (till 4 port. ). Koka vatten i vattenkokare. Häll vattnet i en kastrull på värme, på spisen, för grönsakerna
Änvänds som andra färska bönor och inns färskfrysta i asiatiska butiker samt i en del ICA-butiker. De är älskade i Frankrike där de gärna serveras med lamm, men är lika goda till fiskfilén
6 700 g fiskfilé (t ex sej) 1 tsk salt 500 g räkor med skal 2 gula lökar 800 g blandade grönsaker (t ex fänkål, morot, knipplök, rotselleri och spetskål) 1 kg blåmusslor 1 msk olivolja 3 dl vitt vin 2 burkar cocktailtomater (à 400 g) 3 dl vatten 1 1/2 msk konc fiskfond 3 msk asiatisk fisksås 3 msk färskpressad citronjuice 2 krm peppar 1 1/2 dl finskuren dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Men jag tror ju på att man mår bäst av att äta varierat och att det ena inte behöver utesluta det andra, så för min del kan det bli asiatiskt ena dagen, nordiskt nästa och medelhavskost den tredje, hur hälsosam och nyttig medelhavskosten än är
Det började med ett blomkålshuvud och slutade med en asiatiskt inspirerad fiskragu. Ibland vet man inte vad slutresultatet blir men det är det som ofta är det roliga
Lägg upp med några krispiga gröna blad på tallriken, jag hade mizuna en tidig asiatisk bladgrönsak. Lägg upp de benfria fiskfilérna och klappa av dem med en bit hushållspapper
400 gram vit fiskfilé , t ex hoki. 1. Dela fisken i mindre bitar. 2. Koka Matkorn, kokosmjölk, vatten, pressad vitlök, limeblad, curry, ingefära och salt, under lock, i ca 15 minuter