Allt du behöver för attgörasurkål. Händerna har man till att massera vitkålen (se bild lite längre ner) då mjukas vitkålen upp och ger ifrån sig en vätska som den sedan ska stå och mysa i
Jag berättade ju i ett tidigare inlägg om hur jag testat attgöra min egna surkål. Anledningen till varför jag gör surkål är egentligen inte för att jag tycker det är så himla gott, det är gott, men inte mer än så, min sambo däremot tycker det är jättegott
Prima Delikatesser har just fått in sin första omgång surkålshuvuden och bjussar därför på ett recept för dig som är nyfiken attgöra din första kastrull Centraleuropeisk favoritgryta
Jag vet inte hur många gånger jag provat attgörasurkål genom åren. Du behöver även ha en tyngd att lägga ovanpå, antingen en platt sten som är steriliserad eller en plastpåse som du fyller med vatten och knyter till
Det går fort att sätta igång en surkål, det är väntetiden efteråt som är värst. Inte nog med att det är supernyttigt för magen, dessutom är det billigt och underbart gott
Attgöra egen surkål är lätt men det jobbiga är att du måste ha tålamod och låta den stå till sig i alla fall en vecka innan du får lyfta på locket och smaka
Trots det blev jag inspirerad attgöra en variant på bokens spenatsoppa häromdagen. Jag har varit lite nyfiken på boken, men har inte velat köpa den eftersom jag samtidigt har varit irriterad över titeln som antyder att raw food skulle vara en bantningsmetod