Aubergine—gratäng recept

Vegetarisk auberginegratäng

Vegetarisk auberginegratäng

Proffs på det sätt som man blir av att enbart ha Googlat sig till fakta (hrm hrm), satte jag i lördags sekatören i både körsbärs- och äppelträdet hemma och gav båda träden en lite prydligare frisyr
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Skiva auberginen och strö salt över skivorna. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja
Auberginegratäng

Auberginegratäng

Ansa och skär auberginen i drygt 1/2 cm tjocka skivor. Varva aubergin med salt i ett durkslag och låt dem ligga, ca 15 minuter
Vegetarisk auberginegratäng med halloumi

Vegetarisk auberginegratäng med halloumi

Har många gånger gjort auberginerullar med halloumi som jag älskar. De är så väldigt goda tycker jag. Dock är det lite pill med detta och tänkte att jag gör en variant som en gratäng istället
Italiensk auberginegratäng

Italiensk auberginegratäng

Idag blir det härliga italienska smaker här på bloggen. Italiensk mat är ofta väldigt smakrik utan att vara påträngande eller stark
Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Auberginegratäng med mozzarella och parmesan

Jag har sedan tidigare lovsjungit aubergine och dess roll i matlagning men vill ändå påpeka att gillar ni ost och aubergine så ska ni testa den här gratängen
Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

Vegetarisk auberginegratäng - Melanzane alla parmigiana

2 aubergines (stora) 1,5 msk salt 4 klyfta vitlök 4 msk Zeta extra jungfruolivolja classico 2 burk Zeta Plommontomater 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt (eller vanligt vitt vin) salt svartpeppar, nymalen 1 kruka basilika, de plockade bladen 2 förp Zeta Mozzarella Di Bufala Campana, skivade (á 125 g) 2 dl Zeta Parmigiano Reggiano, grovriven
Auberginegratäng med tomat, vitlök och parmesan

Auberginegratäng med tomat, vitlök och parmesan

Lägg den skivade auberginen på en plåt eller ett fat och strö över lite salt. Låt stå minst 3 minuter. Torka av vätskan som bildats och stek skivorna i olivolja tills de fått fin färg
Auberginegratäng med italienska smaker

Auberginegratäng med italienska smaker

En mumsig gratäng som jag gjorde till grillat. I gänget som skulle äta satt även en äkta italienare som har lovat mig sitt recept på auberginegratäng där man ska ha ströbröd och fritera och grejer
Auberginegratäng – LCHF

Auberginegratäng – LCHF

Ett mkt smarrigt recept från Anne Aobadias kokbok Matkärlek. Krämig gratäng med mycket smak – en favorit
Auberginegratäng med röda linser

Auberginegratäng med röda linser

Auberginegratäng med röda linser – gratäng med stekt aubergine i skivor, varvad med en röra av röda linser kokta i tomat med gul lök och morot kryddad med vitlök och timjan, färsk tomat och grana padano
Benjamins auberginegratäng

Benjamins auberginegratäng

2 aubergines 1 salt 5 klyftor vitlök 3 burkar hela konserverade tomater, san marzano (à 400 g) 0,5 kruka basilika 4 ägg 2 dl vetemjöl 200 g parmesanost, riven 1 mozzarellaost (à 125g) olivolja
Auberginegratäng med frasigt täcke

Auberginegratäng med frasigt täcke

Den här härligt krämiga auberginegratängen är ytterligare en av alla de maträtter som visar sig bli betydligt godare än vad jag tror att de ska bli när jag läser receptet