För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
600 g biff. 14 st schalottenlökar. 11 tsk kinesisk soja. 1600 g biff utskuren smör till stekning flingsalt nymald peppar 4 st schalottenlökar 2 st morötter 2 dl crème fraîche 1 msk kalvfond 1. 5 dl vatten 1 tsk kinesisk soja 1 msk dijonsenap 1. 1Skala och klyfta löken. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter
Det var kanske ungefär tre miljoner år sedan som jag åt lövbiff tror jag. ) Jag passade på att använda den Kinesiska Fem Kryddors-kryddan från Tojaimport och den gjorde mig absolut inte besviken även om den kanske inte riktigt passade in just här med sin blandning av bl a kanel och stjärnanis men så tokigt blev faktiskt inte
Skala och skär upp morötterna i tunna skivor, skär paprikan i bitar, hacka löken och dela ananasen. 1 msk kinesisk soya. 1 gul lök. 1 msk kinesisk soya. 1 gul lök
Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt. 3) Skala och riv vitlök och lök. 5) Forma jämnstora biffar med händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna. 4) Laga biffarna färdiga tillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 msk Kinesisk soya. 1 gul Lök. 1-2 Vitlöksklyftor