vi avnjöt dem med knaperstekt svenskt bacon och lönnsirap. Idag är det lördag och vi har en lugn dag framför oss, så vi började med en liten brunch med american pancakes
Och ljusår ifrån svensk blodkorv, den gillar jag inte) och gruyère. Ca fem minuters promenad från vårt hotell låg detta fina brunchställe som jag fick nys om tack vare Time Out
Ett säkert kort är Lise Sandahls klänning, tror jag haft den på tidigare Sundaybruncher här. Den här Brunchen är ingen vanlig brunch även om det inte går att fånga på bild
Kanske en brunch med rostat bröd och äggröra eller bara vanliga hårdkokta ägg. Funkar kanske särskilt bra de årstider när smaklökarna är inställda på traditionell svensk mat, som jul, påsk eller midsommar
Först ut skriver jag om den växtbaserade brunchen, ett ämne som ligger väldigt nära mitt hjärta. Jag fattar verkligen inte vems idé det var att lägga bägge dessa dagar på samma dag… Det var uppenbarligen inte en person som respekterar svensk matkultur
*** I samarbete med Yi Pin ***. Hej. Den här helgen var jag på Vegovision och sålde merchandise, signerade kokböcker, föreläste och lagade en massa mat i vår monter
Otroligt somrig rätt med nyplockade blåbär från tomten samt smultron från diket utanför uppträdda på strå och med hård vanlig svensk honung som smälts i kastrull på spisen
25 g rumsvarmt Arla® Svenskt Smör. Värm mjölken till max 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om och tillsätt smör, salt och det mesta av mjölet