Igår fick jag en läsarfråga om jag kunde tipsa om vegetariska rätter man kan servera på julbordet. Tänkte även tipsa om en finlandssvensk blogg vid namn Cake&Beans (klick) som publicerat några recept på julrätter
Lättlagad bulgur med rostad vermicelli som passar perfekt att servera vid de flesta rätter. På bilden har jag serverat bulgurn med patlican kebab, recept hittar du HÄR
Har ni tips på rätter som snabbt kan tillagas på vardagar. Ingredienser2 dl bulgur250 gr köttfärs1 st gul lök1 st äggSalt, peppar, ev. 2 Blanda bulgur, köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och chilipeppar och arbeta ihop tills det blir slätt. 2 dl bulgur
Det blev två olika rätter av denna omgång. Bulgur med ev smaksättning. Bulgur, tips, hetta upp pannan ordentligt och tillsätt den mängd bulgur du ska koka, rosta bulguren tills den blir gyllenbrun
Servera med ris, bulgur, tortillabröd, koriander och en härlig sallad. Jag har redan lagat till flera av rätterna och inte en enda har varit en besvikelse
Servera tillsammans med ris, potatis, gratäng, bulgur, bröd, sallad…. ) En av alla bra rätter som inte fick plats i boken utan stannade hemma i vårt kök
Jag bläddrar i en receptfolder från Coop med recept på falafel, några dagar senare äter jag ett par fantastiskt goda libanesiska rätter på en restaurang i Kalmar, får lite tips på meze-rätter av en väninna och så börjar inspirationen snurra fram tills jag börjar laga middagen jag målat upp i mitt huvud
Plättarna serverade jag med rivna rotfrukter, bulgur och yoghurtsås smaksatt med citron och vitlök. Har fortfarande ett par rätter kvar från senaste matkassen från Mathem
Gröna biffar med broccoli och basilika, bulgur eller ris och en kall sås. ett par vegetariska rätter med olika baser, någon fisk, någon kyckling och någon middag med rött kött
Som tillbehör serverade vi varken bröd eller ugnsbakade potatisar eller rotsaker utan bulgur. Om övriga rätter i boken blir lika lyckade och goda som denna har jag och familjen mycket gott att se fram emot