Fritera ostarna gyllenbruna och låt rinna av på lite hushållspapper. 300 g camembert. 300 g camembert 2 ägg 3 dl grovt ströbröd eller panko 1 l neutral frityrolja salt och peppar 125 g hallon lavendelhonung citronverbena eller mynta, till garnering
Låt ostarna torka minst 5 min och doppa i ägg och panko en gång till. Fritera ostarna en och en i ca 2-3 min tills de fått en gyllenbrun färg och osten smält inuti. små camembertostar, à 125 g
Brie, Camembert. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Vill man gärna ha ost istället för efterrätt kan man testa att göra friterad camembert med varm hjortronsås istället, då följer man fortfarande det nordisk-italienska temat, och här passar champagnen utmärk som dryck
Låt svalna eller äääääät med en gång, med en god brie, eller camembert eller…. Månaden är helt enkelt perfekt upplagd för att lura förbi några vänner mitt i en vecka på goda viner, goda ostar och himla goda hemmalagade kex
Men att dricka det till en nästan övermogen Camembert var en höjdare. Slutligen tänkte vi slänga in ett litet tips på ett gott mousserande vin som passar så in i bänkens bra till härligt mogna ostar
Vispa ihop äggen med grädden, blanda i ostarna och krydda blandningen efter smak. 125 gr vardera av emmentaler, mjuk fårost, camembert och kesella, 1 msk mjukt smör, 1 ägg
Camembert från Jürss Mejeri i Flen. Entusiasten och tillika tidigare ölprovningsansvarige kollegan Lars-Erik styrde med fast hand planering och inköp av och för begivenheten - Bosse fördelade därefter ostarna med lika fast hand