Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar. Skala och hacka lök. Skala och dela bananen i bitar. Efter snabbt googlande föll mitt val på stekt kassler med currysås och exotiska tillbehör (Allt om Mat)
En currysås gjord på lök och äpple behöver koka längre än vad jag hade tid med igår (jag fuskade och kortare koktiden en del jämfört med vad som står i receptet nedan, jag hade en något för stor lök och bananen var inte tillräckligt mogen) Så jag är inte helt nöjd även om sambon tyckte såsen var bra
FLÄSKFILÉ I HET CURRYSÅS4 portioner400 g fläskfilé, skuren i skivor2 skivade gula lökar2 rivna äpplen2 skivade bananer1 - 2 msk curry4 vitlöksklyftor3 msk olja2 msk kinesisk soya2 msk mango chutney2 dl vatten + 1 buljongtärning1 dl vispgräddeFräs löken lätt i olja tillsammans med curry och pressad vitlök. Tillsätt äpple, bananer, soya, mango chutney och buljong och låt det småputtra under lock ca 10 minuter. 4 vitlöksklyftor
Skala och hacka lök och äpple till currysåsen. Skölj och skär purjolöken i bitar. Currysås. Servera med kokt ris och glöm för allt i världen inte att skiva lite banan och strö över