Lägg det sedan i en ugnsform på en bädd av morötter, lök, rotselleri, vitlök, tomat och bacon. Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Jag började med att göra potatismos till pommes duchessen. Samtidigt som potatisen tillagades passade jag även på att ha några tomater (som jag först skar ett kryss i ovansidan på) och haricot verts inlindade i bacon i ugnen
) Ev ett paket bacon, samt en burk sparris eller haricot verts Salt och peppar Kryddor, t ex citronpeppar, pepparmix, oregano och provencalekrydda (fransk örtmix) Â Så här gör du
Duchessepotatis. När den är klar mosar du den i en bunke med t. Jag gjorde plankorna på en bit entrecote, obligatorisk duchesspotatis, baconlindad sparris och champinjoner, ostgratinerad tomat samt en jättegod och enkel rödvinssås
Duchessepotatis. Lägg på köttet, tomaterna och de baconinlindade bönorna. Smaka av med salt och peppar. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten
Lowe tyckte vi skulle ha potatismos och då gjorde jag lite duchessepotatis av en del av moset. Här hittar ni ett annat recept med just fisk och bacon som är gott och dessutom en smidig vardagsrätt
Spritas moset runt plankan, lägg på kött, sparris/baconet och tomaten och gratinera tills duchessepotatisen fått fin färg och servera med bearnaisesåsen
Till rätten hör grönsaker och duchessepotatis som gratineras i ugn på en träplanka. Den bestod av flera olika köttsorter, fläsk, kalv och biff, bacon och gåslever med stekt potatis och serverades med sallad
Duchessepotatis. Nästa ggn struntar vi dock i att köra in köttet i ugnen då det var perfekt när det var stekt men blev lite väl genomstekt för oss när det fick stå med duchesspotatisen och griljeras