I häftet står även lite tips om att man kan blanda i oregano eller basilika i äggsmeten och det skulle ge rätten lite mera smak för annars är den rätt så neutral
Lingon fick vi en stor laddning av i höstas av Olofs pappa, så det är bara att ta fram ett gäng och råröra, eller att alltid ha en burk lingonsylt ståendes i kylen
Jag är rätt så nöjd med denna pannkakan, den bubblar upp och blir tjock och fin. Ugnspannkaka. Ugnspannkaka (ca4 port)5 dl glutenfri mjölmix (Finax gula använder jag)1 gnutta fiberhusk1-2 tsk bakpulver1 liter mjölk6 äggSätt ugnen på 225 grader. Smöra en långpanna och häll i smeten, grädda i ca 25 min eller tills den har höjt sig, fått fin färg och inte kladdar
Clafoutis eller Clafouti är en slags rustik ugnspannkaka från Frankrike och äts där som dessert. Traditionellt görs den på bigarråer med kärnorna kvar men nuförtiden och om man själv väljer det så blir smaken bättre med urkärnade bigaråer eller körsbär
När de är färdiga så sjunker mitten in lite grann vilket gör dem perfekta att fylla med godsaker som färska bär, frukt, grädde, glass eller varför inte med en god röra på kallrökt lax som en god frukost eller förrätt