-) Så här enkelt gör man sin egen Khao Phad Gai. Den slevade jag i mig från en frigolitlåda i skuggan som lunch mellan snorklingarna och det smakade ljuvligt
Du kan använda dem precis som vilken annan pasta som helst, i tomatsås, i gratänger, eller helt enkelt bara smaksätta oljan du steker dem i med lite rosmarin och servera dem rakt upp och ner med ett glas gott rödvin
Enkelt och absolut gott. En härlig skogspromenad med en liten tur på stranden och lite avkoppling på en av bryggorna är vad vi fyllt eftermiddagen med, härliga minnen att ta fram i vinter
Snabbt, enkelt men otroligt gott. Skär upp blomkålen i mindre bitar och mixa den till ett ris, du kommer att få göra detta i omgångar då du inte kan ha för mycket blomkål i matberedaren på en gång – häll över allt i stekpannan och krydda väl
En av de där maträtterna som tömmer kylskåpet på rester och kan varieras i oändlighet. Den här gången hade jag quornfärs tillagad med tacokrydda över frångårdagens tacodinner så det blev en mexicansk variant med majs, jalapenos och ris
En fin efterrätt för två en sommarkväll helt enkelt. När riset har svalnat helt i kylskåpet ta fram det och häll upp på en tallrik, servera med kokossåsen och en uppskuren färsk mango
I två blogginlägg och fyra korta videos kommer därför jag och Cervera att ge er dels en komplett veckomeny med fem vardagsrätter som går enkelt och lätt att laga och där vi använder resterna, skräpet och ingredienserna från de tidigare rätterna för att laga nästa rätt
Det här är nog det enklaste och godaste du kan göra, blanda alla ingredienser, bred ut på en plåt och låt rosta i ugnen medan du slår in julklappar, dricker glögg och myser