Att göra egen färskost och smaksätta den efter säsong och eget huvud är något jag gärna gör. Att passa på att göra färskost medan ramslöken står i backen är ett måste för mig
Ingredienser Portioner. 20 1 l filmjölk 3 dl gräddfil Smaksättning 10 soltorkade tomater 5 urkärnade, svarta oliver 5 urkärnade gröna oliver 1 kruka basilika 2 pressade vitlöksklyftor salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Bryt ner fisken i mindre bitar och blanda med färskost, citron, dill, purjo och lite kryddning. Vill du inte använda färskost så kan du ta majonnäs istället
Serverades tillsammans med en god sallad och hemgjorda duchesse. Dessa läckra snäckor fyllde jag med färskost, soltorkade tomater, rödlök och annat gott
Jo för att du vet vad du har haft i din färskost och för att det är så himla gott med hemgjord mat. Att göra sin egen färskost är inte särskilt svårt faktiskt