Grillad sparris med kallrökt lax och parmesandipp. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Åt grillade pilgrimsmusslor med fänkål till förrätt idag, det var så gott. Första arbetsdagen är över, jobbade bara lite grann och det var tur för jag hade en hemsk träningsvärk och hade svårt att böja mig framåt
Även om jag generellt sett tycker om sötsaker föredrar jag alltid förrätter framför dessert vid en måltid, men denna gången fanns det liksom lagom med plats över i magen och jag är glad att jag provade eftersom desserterna var lika fina som de varma rätterna
Förrätt. Salmalax och pilgrimsmusslaKvällens vackraste även om fotot kanske inte gör den rättvisa. Skapelse i form av en terrinliknande matta av salmalax och pilgrimsmussla - med vackert kantade fält av något vi som var på årets kock känner igen - purjolöksaska
Förrätt. Innan det var det mest grillad hamburgare på balkongen. Grillade pilgrimsmusslor med olivolja, flingsalt & parmesanost serverad på en ruccolabädd
pilgrimsmussla med morotspuré, som var god men aningen fjuttig i storleken även som förrätt. Menyn var tydligt säsongsinspirerad vilket alltid är trevligt, så till förrätt åt Sinead grön sparris med skinka och krispigt ägg