Både jag och Oskar älskar dem och de är dessutom oerhört nyttiga. Jag älskar både klassisk falafel och den som jag gör i ugnen (klicka här för att komma till receptet)
Jag gillar hemlagad falafel eftersom det är nyttigt, lättlagat och går att variera med tillbehör - alltifrån pitabröd och yoghurtsås till plock- och buffémat
Kikärtsmjöl kan du även använda till bakning, i grönsaksbiffar och falafel. Pannkakor på kikärtsmjöl är jätteenkelt att göra och enligt mig ett både nyttigare och godare alternativ till traditionella pannkakor på vete
Som kanske är snäppet onyttigare och svulligare än genomsnittet, men som ger dig känslan av att hela ditt väsen bara njuter och slappnar av lite extra när du käkar det
perfekt falafel. En anledning är att det är så nyttigt, en annan är att det är viktigt att främja bi-beståndet i världen genom att hålla honungsproduktionen i gång
Version nummer tre går ut på att mixa blötlagda kikärtor och sila för att sedan koka upp det avsilade vattnet, detta leder ju dock till restprodukter men eftersom falafel görs bäst på okokta kikärtor så är det ju perfa
Jag var tveksam när jag bestämmde mig för att försöka mig på en variant av kikärtsbiffar då jag hade ordet falafel i bakhuvudet, något jag tycker är så otroligt äckligt
På hemvägen stannade vi på grillen utanför mig för kebab och falafel. Sen var vi ute på promenad i strålande solsken i två timmar, med stopp på Bagaren & Kocken, ett par andra affärer för nyttiga inköp till lägenheten och så ICA för middagshandling