Jag gillar hemlagad falafel eftersom det är nyttigt, lättlagat och går att variera med tillbehör - alltifrån pitabröd och yoghurtsås till plock- och buffémat
Kikärtsmjöl kan du även använda till bakning, i grönsaksbiffar och falafel. Pannkakor på kikärtsmjöl är jätteenkelt att göra och enligt mig ett både nyttigare och godare alternativ till traditionella pannkakor på vete
Då är det skönt att det ibland finns färdig falafel att ta fram ur frysen. Falafel. I frityroljan som du friterade falafeln i, fritera små klippta bitar av libabröd tills de blir gyllenbruna å knapriga
Riktigt goda kikärtsbiffar som påminner om falafel. En fuskvariant på falafel, de är betydligt lättare att laga och lite nyttigare då dessa inte behövs friteras
perfekt falafel. En anledning är att det är så nyttigt, en annan är att det är viktigt att främja bi-beståndet i världen genom att hålla honungsproduktionen i gång
Version nummer tre går ut på att mixa blötlagda kikärtor och sila för att sedan koka upp det avsilade vattnet, detta leder ju dock till restprodukter men eftersom falafel görs bäst på okokta kikärtor så är det ju perfa
Påminner lite om falafel och de mättar. Ännu ett recept som jag har provlagat från en annan blogg. Den här gången Quinoa cakes från Portuguese Girl Cooks Den här rätten åker också ner i samlingen
Jag var tveksam när jag bestämmde mig för att försöka mig på en variant av kikärtsbiffar då jag hade ordet falafel i bakhuvudet, något jag tycker är så otroligt äckligt
På hemvägen stannade vi på grillen utanför mig för kebab och falafel. Riktigt härlig lördag. Gick upp vid elva, köpte färskt bröd på caféet runt hörnet och käkade frukost i mitt UNDERBARA kök som jag älskar tokmycket