Mixakikärtorna med skorpmjölet och vitlöken, tillägg alla kryddor samt olja och citronjuice. Här kommer ett recept påFalafel – ett recept jag mixtrat och pusslat ihop från flera olika källor
Jag önskar nästan att ni kunde smaka påfalafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
När jag äter falafel ute på stan så tar jag oftast med majrova i men efter att ha letat efter majrova i två affärer så gav jag upp, det får vi testa nästa gång helt enkelt
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Skala och hacka lök och vitlök. Mixakikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa och majsstärkelse
Lägg alla ingredienser utom olivoljan, i en matberedare kör till en slät massa. Servera ipita bröd med sallad och tex kall vitlökssås med sweet chilisås, se separat recept
Den gången var jag intelikaimponerad, vi var på en bussresa till bland annat Döda havet och Jerusalem och stannade för att äta lunch och då fickvifalafeltill lunch
Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixakikärter, lök, vitlök, spiskummin, salt, persilja, harissa, majsstärkelse och 1 msk smör-&rapsolja. Forma smeten till små ovala, platta bullar och stek dem på medelvärme i smör och rapsolja i en stekpanna cirka 2 minuterpå varje sida. 400 g kikärter (1 burk). 1 klyfta vitlök, pressad. 1 tsk mald spiskummin. 0,5 dl hackad bladpersilja. 2 krm harissa eller sambal oelek. 3 msk smör- och rapsoljeblandning. 400 g kikärter (1 burk) 1 gul lök 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk mald spiskummin 0,5 tsk salt 0,5 dl hackad bladpersilja 2 krm harissa eller sambal oelek 2 msk majsstärkelse 3 msk smör- och rapsoljeblandning