I den här tappningen blev det extra färgglatt och saftigt med torkade aprikoser, pistagenötter och solrosfrön, som av någon tokig anledning blir hjärtligt skogsgröna när brödet gräddas
Hacka nötter och frukt grovt och blanda med övriga torra ingredienser. Klä en avlång form med bakplåtspapper så att ändarna sticker ut och fyll den med smeten, strö lite havregryn eller frön ovanpå
Russin (eller aprikoser) gillar jag i bröd då det bidrar med både lite sötma och saftighet till brödet men om man inte gillar det så är det bara att utesluta dem
Och man kan variera innehållet i brödet ganska mycket, prova istället med lingon, torkade fikon eller aprikoser, mandel, grahamsmjöl istället för rågmjöl m
Men hade jag bakat det enbart till mig själv så hade det garanterat åkt med lite torkade aprikoser. Jag gillade filmjölkslimpa innan jag började baka utan vetemjöl med