Fransk rostbiff. Engelsk rostbiff. Skär sedan upp rostbiffen antingen ljummen eller kall. När rostbiffen är kall är det lättare att skära tunna skivor och det rinner mindre köttsaft
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Receptet är enkelt. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog
) Så det är mitt råd till dig också om du vill prova det här receptet. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska eller högrev). rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader
Har du en marinator i ditt kök så passa på att använda dej av den och spruta in marinaden lite varstans i köttbiten innan du lägger den i marinaden, har du ingen så hoppar du helt sonika över det steget och går vidare i receptet
ca 1,2 kg benfritt nötkött, högrev, rostbiff eller fransyska. Häll porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, vitpeppar, timjan, lökar, buljongtärningar och lagerblad en liten gryta (köttet ska ligga trångt)
Andra köttsorter som passar är fransyska och rostbiff. Lite porterstek i helgen kanske. Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek
I andra avsnittet visar han hur du benar ur en lammstek anatomiskt och får ut fina styckdetaljer från benet så som lammlägg, innanlår, rulle, fransyska, ytterlår och rostbiff
500 g nötkött (högrev, fransyska, bog eller rostbiff). Tärna kött, paprika, tomater, selleri och lök. Bryn kött, grönsaker i olivolja i en tjockbottnad kastrull
Blev lite osäker på vad man gör av lyxgrytbitar och vilken del på lilla kossan det handlar om så jag surfade in på deras webbplats och vad hittade jag där om inte ett recept som föll mig i smaken på stört