Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Hasselbackarna behöver upp till en timme på sig i ugnen, beroende på storlek
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, garam Masala, tärnad fransyska, salt och peppar. Här blir det ett samlingsinlägg för några recept jag gillar från Linas matkasse hittills
Perfekt en sån här "bara-vara-hemma"-söndag är att ha en stek i ugnen. Sätt köttbiten i en ugnssäker form, häll på olivoljan och soyan samt peppar och salt
Skala och skiva lökarna och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, tills de får lite färg. Bryn skivorna på båda sidor i het stekpanna med smör, cirka 1 minut på varje sida. Koka upp och sjud på låg värme under lock, eller tillaga med fördel i ugnen vid 150 grader, cirka 1 1/2 timme. 1 kg fransyska eller ytterlår av nötkött
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Jag bryr mig inte om termometer, köttet blir inte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
Hasselbackarna behöver upp till en timme på sig i ugnen, beroende på storlek. Genom åren har jag modifierat och kommit fram till ett recept på porterstek som för mig nu är fulländat i min smak
Dessvärre kan jag inte ge något riktigt recept på såsen, för det blev en himla massa duttande och huttande och kluttande och skvättande med soja, olika fonder, grädde och lite chutney innan alla hade provsmakat och godkänt den
Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Hasselbackarna behöver upp till en timme på sig i ugnen, beroende på storlek. Genom åren har jag modifierat och kommit fram till ett recept på porterstek som för mig nu är fulländat i min smak
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. Lägg den färdiga steken varm i marinaden, låt svalna. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttet i en ugnsform, stick in termometer i den tjockaste delen och ställ in på 62 grader för medium. teriyakisås (du behöver totalt 3 dl i receptet=1 flaska)