För lös lingonsylt. kan man koka om recept

Koka egna paltar/kroppkakor

Koka egna paltar/kroppkakor

Om den blev förlös, tillsätt mer mjöl och om den blev osalt, tillsätt mer salt. Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Potatisbullar med morots'bacon' och lingonsylt

Potatisbullar med morots'bacon' och lingonsylt

Potatisbullar lagas ofta med överblivet potatismos, men jag tycker att det kan vara svårt att få rätt konsistens på bullarna omman använder slätt mos, så jag föredrar att göra mina potatisbullar på kokt potatis istället (jag vill nämligen ha lite potatisbitar i mina bullar)
Köttfärslimpa med gräddsås

Köttfärslimpa med gräddsås

Man måste nog ta lite pö om pö och känna efter så smeten inte blir förlös. Blanda till en smidig färs som inte bör vara förlös, hellre lite fast
Glutenfria vegetariska köttbullar / mandelbollar

Glutenfria vegetariska köttbullar / mandelbollar

Skulle den kännas förlös så tillsätt lite mer havregryn. Kanske inte så mycket för att det är nya oväntade saker, men för att den är upplagd med recept för olika tillfällen (typ när det måste gå fort efter förskolan eller när man vill laga lite festligare) och dessutom med ett tänk för att lättare gå hem hos barnen
En vardagsmiddag helt enkelt

En vardagsmiddag helt enkelt

Såsen är rätt syrlig och om det inte är er kopp te kanman använda lingonsylt istället för frusna lingon eller söta såsen med lite honung
Hannas kroppkakor

Hannas kroppkakor

Palt är kanske det manframför allt förknippar med Norr men när jag växte upp gjorde mormor även kroppkakor – dock från enbart kokt potatis och ingen råriven
Potatisbullar, lingonsylt & ärtor,

Potatisbullar, lingonsylt & ärtor,

Bra genvägar kanman inte få för mycket av. Fast allra bäst gillar våra barn köpevarianten (kanskeför att det inte rivs med massa mer fantastiska grönsaker då)
Pannbiff med lök

Pannbiff med lök

Häll eventuellt i någon halv deciliter i vatten på slutet och lägg på lock för mildare efterstekning
Kåldolmar

Kåldolmar

När bladen är plockade brukar jag förvälla dem igen först , annars kanman inte rulla snygga dolmar. Blanda för hand den mixade smeten med blandfärsen, riset, salt och peppar och till sist äggen
Nostalgimat

Nostalgimat

Istället blötlade jag och kokade hel dinkel, och ökade på vätskanför att få en lös smet. Häromveckan hade en kollega med sig kålpudding i lunchlådan, och då mindes jag ju liksom hur gott det var och undrade varför jag inte hade lagat det på så länge
Fjolårslingon

Fjolårslingon

Det där naturliga konserveringsmedlet gör att man inte behöver ha så mycket socker i sylten för att den ska bli konserverad
Röda kryddbollar & Apelsinbovete

Röda kryddbollar & Apelsinbovete

i majsmjöl om smeten blir förlös.  (För att bollarna ska hålla ihop bättre kan ev. Häromveckan frågade Johanna om jag ville göra recept till LivingGreen

Kålpudding på träig vinterkål

Mankan strimla kålen, förvälla den i vatten och göra puddingen men det blir inte riktigt lika gott. Bästa sättet för just vinterkålen

Kroppkakor

Om degen blir förlös, går sönder och inte går att rulla så tillsätt mer mjöl. Detta kanman göra dagen före