Om den blev förlös, tillsätt mer mjöl och om den blev osalt, tillsätt mer salt. Jag vet egentligen inte vad jag sätta för rubrik på detta inlägg eftersom att det råder spekulationer över huruvida den palt som mormor alltid kokat åt oss verkligen är palt eller om det egentligen är kroppkakor
Potatisbullar lagas ofta med överblivet potatismos, men jag tycker att det kan vara svårt att få rätt konsistens på bullarna omman använder slätt mos, så jag föredrar att göra mina potatisbullar på kokt potatis istället (jag vill nämligen ha lite potatisbitar i mina bullar)
Skulle den kännas förlös så tillsätt lite mer havregryn. Kanske inte så mycket för att det är nya oväntade saker, men för att den är upplagd med recept för olika tillfällen (typ när det måste gå fort efter förskolan eller när man vill laga lite festligare) och dessutom med ett tänk för att lättare gå hem hos barnen
Palt är kanske det manframför allt förknippar med Norr men när jag växte upp gjorde mormor även kroppkakor – dock från enbart kokt potatis och ingen råriven
Bra genvägar kanman inte få för mycket av. Fast allra bäst gillar våra barn köpevarianten (kanskeför att det inte rivs med massa mer fantastiska grönsaker då)
I den lösafördegen utvecklas glutenet så man inte behöver knåda degen så mycket. Du kan med fördel sätta in skållningen i mikrovågsugn och koka krossen en stund
När bladen är plockade brukar jag förvälla dem igen först , annars kanman inte rulla snygga dolmar. Blanda för hand den mixade smeten med blandfärsen, riset, salt och peppar och till sist äggen
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Istället blötlade jag och kokade hel dinkel, och ökade på vätskanför att få en lös smet. Häromveckan hade en kollega med sig kålpudding i lunchlådan, och då mindes jag ju liksom hur gott det var och undrade varför jag inte hade lagat det på så länge
i majsmjöl om smeten blir förlös. (För att bollarna ska hålla ihop bättre kan ev. Häromveckan frågade Johanna om jag ville göra recept till LivingGreen