Ännu en mumsig förrätt goes Skogly-Hood. Sallad med en skivad avokado (bort med de vita delarna), en avokado skivad, hackad koriander, en hackad chili, en riven vitlöksklyfta och lite pumpafrön
Jag har tidigare lagt upp ett par fantastiskt goda recept med pilgrimsmusslor (Jamie Oliver-sallad, Förrätt med svart trumpetsvamp), men man behöver ju variera sig
Avokadokräm. Servera direkt med avokadokrämen, mangosalsan, ringla lite fin rapsolja på sidorna och dra några varv med svartpepparkvarnen ovanpå musslorna/salsan
Jag älskar pilgrimsmusslor och den här rätten kan man äta både som förrätt och som varmrätt om man lägger till några fler musslor och har ett gott bröd till
Perfekta på en asiatisk buffé eller som förrätt. Vietnameiska vårrullar med dipp, 6 förrätter eller bufféport12 ark rispapper1 pkt glasnudlar alt. risnudlar, tillagas enligt paketet (kokas vanligtvis inte)sambal oelek eller finhackad chili1 avokado, skuren i smala stavar, pressa över lite limejuice1 morot, skuren i smala stavar2 salladslökar, skurna i smala strimlorrivet limeskalhackad koriander ev. 300 g vit fisk500 g skaldjursmix (blandat av vad du gillar tex räkor, musslor, calamaresringar, pilgrimsmusslor, krabba), i mindre bitar1 msk salt (jag tog 2 tsk)1 ägg3 dl vispgrädde1 vitlöksklyfta1 röd chilifärsk myntafärsk koriander1 lime, i smala klyftorMixa fisk med ägg och salt i en matberedare. 1 avokado
Vår förrätt i lördags, Avokadosoppa med het torskrygg. En soppa som jag gärna bjuder på till förrätt eller till en mindre lunch, dels för att den är superenkel att göra men såklart också för att den är fräsch, god och spännande i sina smaker
Vi börjar med förrätten, en fräsch sallad. Man kan givetvis bygga på skaldjurspyramiden med både blåmusslor, pilgrimsmusslor och jätteräkor, men man kan också nöja sig med enbart en eller två sorters skaldjur
Det svåraste med att sätta ihop en middagsmeny är att komma på vilken förrätt man ska bjuda på. Färska pilgrimsmusslor finns inte att få tag på året om
Ett recept skulle skapas och vi landade till slut i en ostsoppa, våra tankar gick åt nyårsafton och en förrätt som kunde passa bra då, samtidigt som den skulle funka som en vardagsrätt
tärna avokadon och blanda ned i "röran". Nyårsmiddagen 2016 inleddes med triss i tilltugg (smördegsrullar med västerbottenost, ostbollar med pistage och gräslök och rökt vaniljlax på mango - recepten hittar Ni här) innan en mer "regelrätt" förrätt ställdes på bordet. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor (200g). 1 avokado. 1 pkt frysta pilgrimsmusslor. 1 avokado