Fransmännen bjuder inte bara pågåslever och illaluktande ostar utan så klart även luftiga, sega baguetter och massor av enkla rätter från de franska bondköken
Dessutom (bäst av allt) hade han med sig lite goda korvar och en burkgåslever. Det är ju en väldigt trevlig att ha bröllop på ändå, så otroligt vackert ute nu
På den traditionella söndagsmiddagen serverades det däremot påskmat och efter en snabb titt ner i min egna, medtagna matlåda så tog det inte många sekunder tills jag avfärdade köttfärsen och riset till förmån för gåslever och ägg med löjrom
Timbaler med gåslever och tryffel. "GRÖT är här på landet Bondfolkets mästa föda, den han mäst äter både morgon och afton, då gröten kokas om aftonen och om morgonen upstekes eller upwärmes
Men när jag stod där vid charkdisken och insöp atmosfären av goda patéer, korvar, oljor, kryddor, kantareller och lingon så fick jag syn på en liten burkgåsleverpastej för en överkomlig summa
Till förrätt överraskade S mig med tunna, tunna äppelskivor pågåslever. På helgen och söndagen. Ingredienser 1 burk (200 g) gåslever parfait (Bloc. 1 burk