Den är väldigt enkel att göra och dessutom är det praktiskt att alltid kunna ha sugarpaste hemma istället för att behöva beställa hem varje gång jag ska göra någon dekoration eller täcka en tårta
En enkel spökbakelse, kan du göra muffins så kan du göra den här. Det enda du egentligen gör, som skiljer sig från en vanlig muffins, är att du täcker (spacklar) den med vispgrädde och täcker den med en bit sugarpste
Till mördegen så började jag med att sikta florsockret och vetemjölet. Halloweentårtan han gjorde igår var så läcker och jag gillar framför allt att han väljer att jobba med marsipan istället med sugarpaste som, trots att det blir snyggt resultat, smakar ingenting
Jag tycker det är godast att göraegen jordgubbssaft och jag gör så här. Jag gillar den här smörkrämen dels för att den var stabilare och tålde värmen bättre utan att mjukna som vanlig smörkräm kan göra
Fräknar och konturer kan du göra med ätbar penna eller blanda kakao med lite vatten. Gör täcket så nära servering som möjligt eftersom sugarpaste stelnar fort
Men nästa gång kommer jag göraegen. Passade på att göra en riktigt festlig påsktårta. Hittat ett ber recept utan kokosfett (som jag använt tidigare när jag gjort fondant/sugarpaste)
Men du väljer naturligtvis din egen metod om du använder receptet. If you want your sugarpaste to be shiny you can paint it with a mix of syrup and vodka
Denna tårta är den tårta som tagit längst tid att göra. ) Lite svårt att se på denna bilden men det är en ljusslinga runt om hela bordet, bakom duken som blinkade i olika hastigheter, sen är de en vattenfontän som lyser och även tornet upp till slottet lyser också så den var verkligen fin i mörkret Sen är de två stora sockerbuketter på de två tårtorna som jag fick göra om några gånger då jag gjorde alldeles för stora rosor som aldrig höll
Frigolittårtan täckt med 2 lager sugarpaste, den blev riktigt söt tycker jag. Nu har jag kommit tillbaka till norrbotten efter 2 roliga veckor i stockholm
Inte svår att göra och smakar gudomligt, en vinnare helt klart. Jag kokade egen körsbärskompott/marmelad och tyvärr har jag inga exakta mått på den jag smakade mig fram allt eftersom och höftade med gelatinpulvret - det går såklart minst lika bra att köpa färdigt