Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Här kommer ett bas recept för frukt/bär mousse. - 250 g fruktpuré (passera 350 g bär genom en sil så blir det 250 g puré- 100 g florsocker- 4 st gelatinblad- 4 dl gräddeBlötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 10 min. Receptet är hämtat ur boken "Nyttigheter & njutningar" av Steinbrenner & Nyberg 250 g frukt. 4 st gelatinblad
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i pannacottan. Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop
Krama ur gelatinbladen och rör ner dom i grädden, ett åt gången så det löses upp ordentligt. Så valen föll på pannacotta (snabbt och enkelt att förbereda), frukter (marinerade i lime och mynta så det blev extra friskt) och på kardemumma (vanlig krydda)
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i en gryta tillsammans med en sked gröt. Glöggmarinerad frukt. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 2 st gelatinblad
Ta från värmen och vispa ner gelatinbladen. Servera med den färska frukten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 10 minuter. 3 st gelatinblad. 4 st passionsfrukt
Hej. Så var denna julhelgen nästan slut och imorgon väntar jobb igen. Känner mig inte överdrivet peppad för jobb just nu men det blir säker bra när man är på plats på kontoret imorgon
Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda sedan i gelatinbladen när man tagit kastrullen från plattan. Det är absolut viktigt att det inte kokar när man lägger i gelatinbladen för då kan det skära sig