4 dl vispgrädde1 vaniljstång eller några droppar tevia vanilj1 tsk gelatinpulver (motsvarar 2 gelatinblad)2 nävar hallonLägg gelatinpulvret i vatten för att svälla (det står på förpackningen hur mycket vatten det ska vara). 1 tsk gelatinpulver. 2 gelatinblad
1 burk (190 g) päronpuré (finns bland barnmaten)3 msk koncentrerad päronsaft1/3 dl socker1 tsk pressad citron eller lime2 1/2 dl löst vispad grädde1/2 tsk vaniljsocker2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad)2 msk kallt vatten att blanda ut gelatinet iEventuellt några droppar grön karamellfärgDulche de leche- topping1 förpackning (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk (man använder bara halva burkens innehåll)3 msk ovispad gräddeEventuellt päronbitar eller annat till garnering
60 gram jordgubbar75 gram ricotta2/3 tsk gelatinpulver2/3 msk vatten½ msk sötströ. JordgubbsfyllningBlanda vatten och gelatinpulver (motsvarar ca 1 ½ gelatinblad) och värm i micron i 30 sekunder
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten eller låt pulvret svälla i vattnet ca 5 minuter. 5 gelatinblad eller motsvarande gelatinpulver och vatten. 7 gelatinblad eller motsvarande gelatinpulver och vatten
en påse motsvarar snarare drygt tre gelatinblad eller drygt en och en halv tesked gelatinpulver. istället står där hur mycket gelatin som en påse Vegegel (à 10 ml) motsvarar. 2 blad gelatin = 1 tsk gelatinpulver ≈ 1¼ tsk Vegegel. 1 tsk gelatinpulver