Glasmästarsill 5—minuters recept

Glasmästarsill enligt Mannerström

Glasmästarsill enligt Mannerström

Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Glasmästarsill

Glasmästarsill

Dag 1. Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar, skär sillen i ca 2 centimeter tiocka bitar
Mormors kringlor

Mormors kringlor

Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på
Två sorters vegetarisk "sill"

Två sorters vegetarisk "sill"

Dela upp auberginen i två skålar och täck med respektive lag, strö hackad dill över glasmästarsillen (senapssillen också för all del)
Påskbuffe för påskafton 2015...

Påskbuffe för påskafton 2015...

Glasmästarsill 1 stor brk. Påskbuffe för påskafton 2015. Tänkte bjussa er på en påskbuffé som ni kan efterapa rätt av, ta tips ifrån eller hämta inspiration ifrån och sedan göra er egna

Glasmästarsill

1. Dag 1. Rensa och putsa sillen men låt ryggbenet sitta kvar. Skär sillen i ca 2 cm tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Mormors kringlor

Mormors kringlor

Ok, den gravade laxen, en len kyckligleverpastej, glasmästarsill och fina små köttbullar med lite anjovisspad i smeten, det tubbar jag inte på

Glasmästarsill

Från det att man börjar vattna ur sillen tills den är klar tar det 6 dagar. 8 sillfiléer1 gul lök1 rödlök1 morotca 10 g färsk ingefäraLag