Vi satt bokstavligen och lyssnade på läraren som försökte förmedla att muffins, även om det var "Bran muffins" (muffins med havrekli) inte var en bra frukost
Detta var en av grejerna jag slängde ihop och som blev så goda att jag måste ge er receptet. Blanda mjöl, bakpulver, salt, kardemumma och vaniljpulver i en skål
Blanda alla torra ingredienser och rör därefter i resten av ingredienserna. Hallonmuffins som är nyttigare än vanliga muffins, mindre socker mer fibrer men ändå god smak
Jag har skrivit om det tidigare och senast häromdagen på Instagram och bloggen – jag är förälskad i dessa galet godanyttigamuffins jag har döpt till Glutenfria muffins utan tillsatt socker men också kallar Bananmuffins
Då blir konsistensen bättre och det hela blir förhoppningsvis godare men inte fullt så sockerfyllt. Tur det, för de blev faktiskt riktigt goda, för att vara sockerfria i alla fall
När hon fick provsmaka så sa hon -mamma så goda dom är får jag en till. Jag har även valt bikarbonat i stället för bakpulver för att muffinsarna ska jäsa fint och för att det är riktigt nyttigt med bikarbonat
Smörj och bröa muffinsformar. Blanda i de rivna morötterna och tillsätt mjölk och olja. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader