skyn från stekpannan. Gräddsås. Hem, ta det lugnt och kanske leta upp ett glas vin att sippa på. Gräddsås. Stek i smör eller rapsolja på ganska försiktig värme
Låt skyn koka upp, häll i grädden och låt puttra på svag värme tills den tjocknar. Häll den reducerade skyn genom nätsil ner i en tjockbottnad kastrull
Gräddsås. Värm ärtorna i lite lättsaltat vatten i en kastrull på spisen. Servera den plommonspäckade fläskkarrén med grönsakerna och katrinplommonen från stekningen, samt gräddsås, gröna ärtor och ev äppelmos
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Det som jag trodde skulle ta längre tid var en skinkstek som jag körde på låg temperatur i ugnen. Späd med sky från steken och grädde till lagom konsistens
Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. steksky. gräddsås. Detta recept bygger på lite samma idé, men med skillnaden att man gör en egen liten löksoppa och blandar med färsen
Platta ut smeten och lägg söndersmulad bacon och riven ost i en sträng på mitten av smeten. Under tiden som limpan är i ugnen så bildas sky i formen, häll över detta i en kastrull allt eftersom limpan är i ugnen
Stek kotletterna på hög värme i smör. Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs