En handfull till frukostfilen jämte hallon och krusbär är gudagott så här i bärtider. Våra buskar med svarta vinbär börjar bli som bäst här på vårt berg
Senare härjades krusbären av mjöldagg och idag för bäret en tynande tillvaro. Då jag var hemma hos min svåger och hans familj nyligen så blev jag erbjuden att plocka av deras krusbärsbuskar
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, ananas, mineral och lime. Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av kiwi, krusbär, gräs och grapefrukt
Det var ett tag sedan jag gjorde krusbärssylt. 1 kg grönakrusbär - inte för mogna4 dl vatten1 vaniljstång3 dl syltsocker½ dl päroncognac XantèSkölj och snoppa krusbären, och ta bort allt fnas. 1 kg grönakrusbär
Den smakar lite syrligt och påminner vagt om omogna tomater eller krusbär kan man kanske säga. Tänk dig att du tillbringat hela lördagen med att göra carnitas eller pulled pork