Konsten sitter i att steka den länge på lågtemperatur och då är ugnen perfekt att tillaga i. Lägg ner högreven i en ugnsfast gjutjärnsgryta, häll över rödvinet, tillsätt lagerblad och rosmarin
Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå i ugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågår aktiviteter i ugnen
Utgå gärna från högrev (djup och god smak), och tillsätt eventuellt extra talg för den enkla vägen. Rosta det ordentligt antingen i panna eller ugn, gärna med lite klarifierat smör (ghee)
högrev, ytterlår eller fransyska). Grytan som man lägger maten i är gjord i keramik och går därför också att använda för tillagning i ugnen, exempelvis
Ett idiotsäkert sätt att få köttet perfekt är att salta och peppra köttet runt om, bryna i stekpanna och sedan låta köttet stekas klart på lågtemperatur i ugnen
När jag gör mina burgare så använder jag uteslutande högrev som bas, i mitt fall väljer jag att använda hängmörad högrev för att få mer djup i smaken , ju längre det hängt desto bättre
Men jag vet ju att Patrik långkör högrev med ett förträffligt resultat, jag har haft tillfälle att smaka på en bloggträff, och så hittade jag ett recept på ugnsstekt prime rib* i Ad hoc at home som kanske kunde passa, det fick bli något stekaktigt