kräftstjärtar, räkor och hummer är också gott att röra ner i slutet innan man serverar risotton. Och den här gången blev vi bland annat bjudna på en jättegod risotto
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Vänd ner spenat, räkor, musslor och hummerkött i risotton. Skala räkorna och halvera hummern. Den här mumsiga risotton åt Anette och jag förra helgen och receptet är från Allt om mat
Lyxig skaldjursrisotto med hummer – gör så här. Halvera hummern och plocka ut allt kött. Plocka upp musslorna med en hålslev och sila musselbuljongen, spara den till risotton
Stekt till en god risotto, grillad till en bit ja lax (ja. 1 buljongtärning eller 1 msk konc fond (Grönsak, kyckling, fisk eller hummer). 1 buljongtärning eller 1 msk konc fond (Grönsak, kyckling, fisk eller hummer)
Hummer, färska räkor, ostron, löjrom och råbiff finns på menyn. Brynt smör med pepparot, risotto, grillade grönsaker, pommes duchesse, kryddsmör - Ja, vi provar det mesta
Men den er utrolig god som tilbehør til reker, krabber, til og med hummer og kongekrabbe. Kamchatkakrabbe er et godt utgangspunkt i flere typer retter - som fiskesuppe, risotto eller annet - men det er veldig godt å spise krabben naturell med godt brød og hjemmelagede majoneser også
Det finns i och för sig ett undantag tycker jag, Hummer Thermidor, den franska klassikern. Så när jag tänkte göra krabbrisotto så tänkte jag hoppa över parmesanen, men det hade redan gjorts i receptet jag använde, Angela Hartnetts, så det kanske är en vedertagen regel att de två inte passar ihop
Servera hummern direkt med risotton, brysselkålsblad och friterade grönsaker. Grilla de blancherade hummerstjärtarna samtidigt med de vita sparrisknopparna