Till huvudrätten serverade jag en lantbröd stekt i olivolja med en tomat/basilikasallad med rödlök. Eftersom Alla Hjärtans Dag inföll en vardag i år och middagen blev sen pga båda kom hem från jobbet sent, så satsade jag på en lätt middag med efterrätt
Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kan man bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Ni kan läsa mer om själva eventet och upplägget på det i förra veckans inlägg, här tänkte jag fokusera mer på den huvudrätt som jag tog fram för att passa till eventets huvudperson Brutals nya Raw Law Raspberry Weissbock som de kallade den vilket är en veteöl infuserad med färska hallon
På samma sätt är det med huvudrätten, Rödspätta med serranoskinka, basilika-smörsås & stekt tomat. Sista gången jag funderade på att bli läkare var i sju års-åldern
Ni kan läsa mer om själva eventet och upplägget på det i förra veckans inlägg, här tänkte jag fokusera mer på den huvudrätt som jag tog fram för att passa till eventets huvudperson Brutals nya Raw Law Raspberry Weissbock som de kallade den vilket är en veteöl infuserad med färska hallon
Akta, för det bränns lätt. Men den ska bara bli lätt simmig. Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Släpp ner dem i oljan (de kan lätt fastna i fritösens korg så man får putta på dem lite. Hej på er,. Nu har det varit asieninspirerad matlagning här hemma igen
Exakt vad vet jag dock inte än för det har jag inte bestämt, utan tänkte se vad jag kan trolla fram av vad jag har i skafferiet som är lätt att ta med sig
Huvudrätt,. Låt det brynas lätt och stek sedan oxfilén i 1-1 ½ minut på vardera sida, låt sedan köttet vila på en tallrik under folie i 5 minuter innan servering (för medium) Vill du ha köttet mer eller mindre tillagat se tips nedan
Nyårsaftonens huvudrätt blev oxfilé, potatistårta, grönpepparsås, persiljevitlökssmör och sparris. Vispa ägg lätt, blanda ihop med crème fraîche och osten
Till Huvudrätt blev det en klassisker här hemma, de goda Gorgonzolabiffarna som vi gjort ett antal ggr men denna gång blev de extra goda då jag hade lite rödvin och bacon i såsen