Ingredienser Portioner. 4 3 dl fin glutenfri mjölmix (3 dl motsvarar 180 g) 75 g smör 1 dl naturell kvarg 10 % (1 dl motsvarar 100 g) 1 msk vatten Fyllning 3 ägg 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl mjölk 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 dl riven Västerbottensost Till servering sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Receptet hittade jag i Icas medlemstidning Buffé. Jag tänkte mig att det här skulle bli lite som västerbottenpaj utan pajdeg och det var ganska rätt gissat
Vi hör inte till den engagerade skaran som fiskar egna kräftor (även om Olof gärna skulle vilja), och beställde våra kräftor i fiskdisken på ICA, där de är svenska och levereras i passande lag ihop med en och annan glad dillkrona
Jag beställde exotisk planka på Ica men jag kompletterade med fläskfilé, egen potatisgratäng, en västerbottenpaj, baguetter samt en cheddar o cantatdou ost
Kräftorna hittade vi på Ica Maxi. och så slängde jag ihop en Västerbottenpaj som kanske till och med blev mer höjdpunkt än kräftorna…sååå gooood och krämigt len blev den
Förutom ICA kräftor modell jumbo åt vi. Anders Levens Västerbottenpaj. Vi har ätit kräftor här hemma ikväll, ja nu är det sen natt eller tidig morgon vilket man vill