Nåja, med en indisktmatlagningskurs i ryggen serverar jag (i mitt tycke) indiskmat av betydligt högre kvalitet än samtliga restauranger jag provat mig igenom i Malmö
(Jag vet att halloumi inte direkt skriker indiskt i era öron, och det medger jag. Idag fick den ackompanjera den här indiska rätten för att balansera av den smått söta linsröran och karamelliserade auberginen
Jag lagar polsk mat för att jag kommer får Polen, vegetarisk, gärna indiskoch på persiskt vis. Min bloggvän med en fantastiskt bra blogg Matmedmera - bak ochmatblogg
En annan bra sak medindiskmat är att många rätter blir alldeles utmärkta som veg-varianter. Med Patak går det dessutom blixtsnabbt att svänga ihop en välsmakande indisk middag
) Tisdag - HUSMAN/LÅNGKOK (fransk köttgryta på vin, afrikansk gryta med kanel & ingefära, Mexican chili, Coq au vin etc) Onsdag - ASIATISKT (wok av olika slag, Fläskwok med grönsaker, sesamnudlar, indisk curry, grön curry thai mm) Torsdag - FETA FISKDAGEN (laxpasta, thaifiskbullar m ris, fylld rödspätta, lax m broccoli i ugn, rökt sik mm) Fredag - spaghetti bolognese (standard i vår familj) Lördag - barnen får köttbullaroch vi äter stekt/grillad köttbitmed grönsaker och olika såser mm sent Söndag - pasta av något slag En nyhet på schemat är att vi efter hårda förhandlingar där jag slänger in pepparrot och rå lök allt oftare byter lördagens köttbit mot fisk och skaldjur