Iranskt ris recept

Iranskt ört- och saffransris

Iranskt ört- och saffransris

Det här riset kommer vi att göra många gånger – mums. Ta bort grytan från plattan och låt riset rinna av i en sil
Tahchin- Iranskt saffransris med kyckling

Tahchin- Iranskt saffransris med kyckling

Inlägget Tahchin- Iransktsaffransris med kyckling dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Iranierna är kända för sina fantastiska och aromatiska risrätter

Saffranspasta med iransk saffran

En halv tesked av denna röra förhöjer (och förgyller) alltifrån fiskgrytan till spaghettin, riset eller till och med frukostgröten
Förslag på hur du kan smaksätta ditt ris

Förslag på hur du kan smaksätta ditt ris

Det finns många sätt att enkelt göra vardagsriset lite godare. Det enda man egentligen ska vara noggrann med är att skölja riset väl innan man kokar riset

Fransknougat

2 ¾ dl strösocker. 1 dl flytande honung. 1 dl glykossirap. 1 dl vatten. 2 små äggvitor. ½ dl strösocker. 100 g pistagenöt (gärna riktigt grön, typ iransk)

Iranskt ris

Ett ris som är mkt gott och som nästan luktar popcorn när man gör det. Tvätta riset genom att skölja ett antal gånger tills vattnet blir klart/rent

Ris - Polow (Persisk)

Tvätta riset genom att skölja ett antal gånger tills vattnet blir klar/ren. Och häll i det blötlagda riset

Saffran

Undantaget är väl gotlänningarna med sin saffranspannkaka gjord i princip på söt risgrynsgröt smaksatt med saffran som ugnsbakas med äggsmet, i dessa tider ett sätt att piffa till den överblivna julgröten