T ex strimlad morot, bönor, riven kålrot eller kålrabbi i bitar. DAGENS RECEPT 14-09-04. Eller använd 1 burk tomater med spad (då kan du utesluta vattnet i receptet)
Recept till en griljerad kålrot. Dela kålroten på mitten. Blanda ihop ingredienserna till griljeringen och bred på den på ovansidorna på dom två kålrotshalvorna
(Återkommer med ytterligare ett smaskigt kålrotsrecept senare). Kålrot har jag alltid tyckt varit en sån där knepig lite bortglömd rotgrönsak som jag inte vetat vad jag ska göra med
DAGENS RECEPT 14-11-25ROTSAKSMOSNu när höstens alla härliga rotsaker är som allra bäst och godast passar det bra att bjuda på rotsaksmos till både kött och fläsk eller som ensamrätt för den som så vill. 4 portioner1 kg blandade rotsaker, t ex kålrot,morot, palsternacka, kålrabbi, sellerioch potatisvatten2 tsk salt/liter vatten1 gul lök eller purjolökev salt2 krm vitpeppar2 msk hackad persilja2 msk smör eller margarinTill 2 portioner. 1 kg blandade rotsaker, t ex kålrot,morot, palsternacka, kålrabbi, sellerioch potatisvatten
Förbered som i vårt recept. DAGENS RECEPT 14-11-26ÄLGGRYTAÄlgkött hör till höstens specialiteter och delikatesser. 4 portionerCa 1 1/4 älgkött med beneller ca 700 g benfritt älgkött2 msk smör eller margarin4 morötter1 bit kålrot, ca 300 g2 palsternackor1 skiva rotselleri, ca 40 g2 äpplen2 lagerblad8 - 10 hela nejlikor8 - 10 hela kryddpepparkorn2 tsk salt3 dl vattenTill 8 portioner. 1 bit kålrot, ca 300 g2 palsternackor
DAGENS RECEPT 14-11-13GRYTA MED BÖNOR OCH FLÄSKLÄGGMustig i smak, fin i färg och härligt mättande är denna fina böngryta. 2 morötter, 1 palsternacka, ½ kålrot och en bit selleri på 75 g är lagom
Pensla teriyakisås på kålrotsskivorna. Bränn gärna av kålroten så den får en karamelliserad yta. Toppa kålroten med stekt svamp, bönsallad, rättika, chili, salladslök små klickar med misomajonnäs
DAGENS RECEPT 15-02-13MINESTRONE MED KÖTTFÄRSMinestrone är en ursprungligen italiensk, god och snabblagad soppa. 4 portioner200 g blandfärs1 msk olja½ stor purjolök1 liten palsternacka1 bit rotselleri, ca 50 g1 bit kålrot, ca 100 g3 morötter, ca 200 g1½ l buljong2 krm svartpepparev hackad persiljaBörja med att bryna köttfärsen i olja i en stekpanna. Gör soppan enligt vårt recept men ta bara ca 1 l buljong