Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. Om du ungsbakar den långsamt blir den riktigt mustig och umamirik, men har inte den där framträdande kålsmaken som kålrot kan få
Igår blev det fläskfilé med kålrot. Rotsellerin ser ju ganska skrämmande ut. Jag stoppade in filén i ugnen på 125-150 grader tillsammans med salvia, salt och peppar
200 g rotselleri. 200 g kålrot. 200 g rotselleri. 200 g kålrot. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta
1,5 kg blandade rotsaker - jag hade morötter, kålrötter, rotselleri och palsternacka. 1,5 kg blandade rotsaker - jag hade morötter, kålrötter, rotselleri och palsternacka
Skala och hacka kålrot, morot och palsternacka grovt. 100 g rotselleri. 200 g skalad kålrot. Lägg ner kött, skalad lök grovt delad samt skalad vitlök, 2 lagerblad och grovt skalad och skuren rotselleri. 100 g rotselleri. 200 g skalad kålrot
Man kan ta vad man vill, jag tog potatis, palsternacka, rotselleri och morötter, Vill man ha så lite kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag rotselleri, kålrot och morot
Jag skrev det här receptet förra julen inspirerad av Tommy Myllimäkis ungsbakade blomkål, och trötta kålroten som jag brukade griljera och aldrig riktigt gillade
Kålrot. Rotselleri. Passa på att frossa på svenska rotfrukter. Ugnsrosta rotfrukterna blanda ner strimlad salladslök, hackad persilja och ringla över en god dressing
5 st kålrot. 1 bitar rotselleri. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i klyftor eller bitar. Lägg dem och steklöken i en stor plastpåse och häll över oljan