Kaka upp recept

Mazarinbitar med limesmak

Mazarinbitar med limesmak

Ta ut kakan och låt den svalna innan du skär upp i bitar. Sätt ugnen på 200°. Blanda ihop alla ingredienser till kakbottnen
Upp och ner kaka

Upp och ner kaka

Stjälp uppkakan och låt den svalna. Toppingen. Smält fettet direkt i formen (ca 20x35 cm). Sikta över farinsockret i ett jämnt lager
Upp och ner kaka med ananas

Upp och ner kaka med ananas

Låt kakan vila i 10 minuter innan den stjälps upp. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Klä gärna bottnen med bakplåtspapper
Upp och ner kaka med jordgubbar

Upp och ner kaka med jordgubbar

När kakan är klar tar du ut den från ugnen och låter den svalna lite i rumstemperatur. Vänd sedan upp och ner i en tallrik
Upp och ned kaka med plommon

Upp och ned kaka med plommon

1Låt svalna något innan kakan stjälps upp och serveras med botten upp. 200 gr smör eller margarin. 13 st ägg
upp å ner ananas kaka

upp å ner ananas kaka

Upp å ner annanaskaka6 kakor Kaksmet2 ägg1,5 dl socker4 msk ananasjuice1,5 dl mjöl1 tsk bakpulver1 nypa salt Topping4 msk smör1,5 farinsocker6 ananasringar6 inlagda körsbärSätt på ugnen på 175 grader
Receptet gäller för 8 port

2 dl vetemjöl
75 g Arla® Svenskt Smör
2 msk vatten
Fyllning:

4 äpplen
75 g Arla® Svenskt Smör
1½ dl strösocker
pressad saft av ½ citron
Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Kavla ut den till en rundel lika stor som en ugnssäker stekpanna, ca 25 cm i diameter. Låt degen vila i kylen 15-30 min.   Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg smör och socker i stekpannan. Hetta upp det på spisen under omrörning. Lägg ner äppelklyftorna i stekpannan och häll över citronsaften.   Ta stekpannan från värmen. Lägg över deglocket och vik ner degkanterna på insidan av stekpannan. Gör några lufthål med en gaffel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.   Låt kakan svalna. Lossa locket runt kanten och stjälp upp kakan på ett fat.
Subways kakor

Subways kakor

Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut dem lite lätt på plåt med bakplåtspapper. De ljusa lämnade jag bort kakaon och slängde ner lite M&M i, det krävdes 2 minuter extra på dem och jag antar det är för att kakaon inte var där eller så var det bara ugnen som gjorde det. 4 msk kakao. 4 msk kakao
Blåbärs kaka

Blåbärs kaka

Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Enkel, snabb och väldigt uppskaddad
Baka liten kaka - Kladdkaka med Cocostosca

Baka liten kaka - Kladdkaka med Cocostosca

Koka upp smeten under omrörning. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Världens godaste kaka - Succékaka

Världens godaste kaka - Succékaka

Koka upp grädde, socker och sirap. Kakan. Blanda övriga ingredienser till kakan och rör ner det smälta smöret undan för undan
Godaste kakan på kalaset

Godaste kakan på kalaset

Det påpekade iallafall gästen som ringde upp mig efteråt för att tacka för en trevlig bjudning. Skär i snittar när kakan fortfarande är varm
Nougatmazarin

Nougatmazarin

Ta ut kakorna ur ugnen, lägg dem upp och ner och låt dem kallna. Gör mördegen så här. Blanda alla ingredienser