Jag serverade med pressgurka (se tidigare recept) kokt potatis och rårörda lingon. Den irländska kalvsteken som inhandlades billigt på ICA såg riktigt fin ut och skulle säkert bli mycket bra tillsammans med en god sås och kokt potatis
Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 1 1/2 kg kalvstek salt och peppar smör Olivolja
3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra). 3 dl kalvbuljong (gärna reducerad sky från kalvstek, men vatten + konc fond går också bra)
Lagade en väldigt god söndagsmiddag igår av kalvstek, gräddig örtagårdssås och tillbehör, ni ska få recept på den senare men först en grymt god pasta med färsk ravioli
Börja med kalvsteken. Stick in en kökstermometer i den tjockaste delen av kalvsteken. urbenad kalvstek. Massera in blandningen noga runt kalvsteken, bind upp köttet med stekgarn och låt gärna vila i cirka 1 timme i kylskåp
Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Det är alltid lika kul att komma på recept och dela med sig, hoppas att ni tycker det smakar
Det här receptet hittade vi på recept. Kock Carlo Barsottis recept är det. Klicka här för recept. 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra). 4 skivor kalvinnanlår på 150 g vardera (vi fick bara tag på kalvstek som vi bankade ut – fungerade också bra)