Kalvstek steka recept

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)

Putsa kalvsteken och bind upp den. Smält smöret och tillsätt oljan i en tjockbottnad gryta( bäst är gjutjärn)och bryn kalvsteken tills den fått vacker gyllenbrun färg runt om, tillsätt vinet och buljongtärningarna, stäng av värmen
Kalvstek med örtkryddad sås & hasselbackspotatis

Kalvstek med örtkryddad sås & hasselbackspotatis

1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader. ~ Barbro~ 1,5 - 2 kg kalvstek brynes på spisen och stoppas sedan in ugnen ( 175 grader) och får steka till termometern visar 75 grader Daniel gjorde hasselbackspotatis till och istället för ströbröd tog han ost
Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Kalvstek bör tillagas genom att helstekas. Goda stekar av lamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter
Färgglad höstgryta på menyn!

Färgglad höstgryta på menyn!

Middagen började med förrätterna oxstek, fårstek, kalvstek, stekt järpe, gås, hare, höns och orre. Nu är det dax för grytor som har kokat i flera timmar, man kan kalla dem för höstgrytor
Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa

Resten av middagen bestod av en otroligt härlig och saftig kalvstek med potatisgratäng. Jag har gjort det förut, men jordärtskockssoppa är fantastiskt gott
Njurbröd

Njurbröd

af njursmeten bredes tjockt på båda sidor av brödskifworna, hwilka stekas gulbruna i smör och anrättas wäl warma med brynt persilja
Vitello tonnato med kaprisemulsion

Vitello tonnato med kaprisemulsion

kalvstek. Blanda rimlagen på vatten, socker och salt. rör tills ingredienserna löst sig. Bryn kalvköttet helt runt om, sätt in i ugn på 120º och stek tills köttet når en innertemperatur på 58º

ONSDAGSSUPÉ

eller kalvstek. 1 hg kokt rimmad tunga1 hg kokt skinka eller kalvstek2 äpplen (3 hg)½ burk ärter eller små gröna bönor4 kokta potatisar (1½-2 hg)2 kokta morötter (2 hg)1 bit saltgurka2-2½ dl hemlagad eller köpt majonnäs1-2 dl gräddeGARNERINGsallad, tomat, gurka eller druvorSkär kött, äpple, morot, potatis och gurka i strimlor
Dillkött

Dillkött

Jag använde kalvstek och kan konstatera att den är svår att koka, kanske ska man rentav steka den innan den läggs i en citron- och dillsmakande velouté som det ju faktiskt rör sig om, det vill säga en vit grundsås, béchamel, men gjord på övervägande del god buljong – i det här fallet kokspadet