Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar. 1½ msk kantarellfond. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 liter färska kantareller 1 gul lök 3 msk Arla® Svenskt Smör ekologiskt 2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 7 dl vatten 1½ msk kantarellfond 2 dl Arla® ekologisk vispgrädde ½ tsk salt 2 krm svartpeppar
Skogens guld är en klar favorit i matlagningen och kantareller i soppa gör en utmärkt förrätt eller hurvudrätt om den serveras med exempelvis en surdegsbaguette till
Fräs lök och svamp tillsammans i en kastrull med smöret. ¾ msk svamp eller kantarellfond. Kan Kantarellsoppa vara bland det godare man kan äta under hösten va
Jag tog helt enkelt mitt eget recept på kantarellsoppa och anpassade efter andra svampsmaker. Blanda ned vispgrädde, kantarellfond och schalottenlöksfond, och smaka av med salt och vitpeppar (och eventuellt en nypa socker)
Men det ska vara kantarellsoppamed mycket svamp och samtidigt ska den vara proppfylld med smaker. Höstkänslorna börjar så smått att infinna sig och med hösten kommer en längtan efter soppor igen