Servera tillsammans med en fin grönsallad. Lägg karréskivorna i en ugnseldfast form och ställ in i ugnen, låt steka tills köttet börjar släppa från benen ca 30 minuter
Salta och krydda med peppar och ingefära. Skär äpplet i tunna klyftor och låt dem fräsa med köttet. Häll av vattnet och "stompa" dem grovt med en potatisstöt
Så det fick bli en ugnsform som täcktes med folie istället. Karrén blev ingniden med salt, peppar, chili & cacao och paprikapulver och så fick den åka in med köttsidan neråt i en kvart i en ugnsform med olja i
Osso buco betyder just benmed hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken
Fräs champinjonerna med vitlök och gul lök i lite rapsolja, låt champinjonerna få färg. Krossa potatisen och lägg köttet på, slå på såsen och garnera med lite basilika samt grillade grönsaker
Om du köper en fläskkarré, vilken är en utmärkt detalj, gör dig själv en tjänst och köp den medben. Idag blev den klassiskt späckad med lite katrinplommon, några rosmarinstekta äppelklyftor och en sky smaksatt med calvdos
Koka potatisen, låt svalna lite och blanda sedan till en sallad med alla övriga ingredienser. 2st Skivor Fläskkarré medben, ca 150g st0,5dl Honey Smoked Glace eller liknande, det finns ju mängder att välja på just nu
Blanda honungen med chili och kryddor och gnid in köttet med kryddblandningen. Blanda stekfettet med vatten och ös karrén med vätskan några gånger i ugnen
Jag använde en hel benfri fläskkarré som skars i mindre bitar. Nu har jag invigt kokboken "Tex mex från grunden" med Carnita Taco, en premiär som blev hur lyckad som helst
Skölj av med kallt vatten och låt droppa av ordentligt i ett durkslag. Dela rädisorna på mitten, hyvla morötter, gärna med mandolin eller potatisskalare, skiva sockerärtor på längden och skiva salladslöken tunt
Börja med att putsa av köttet om det behövs. Skär sen med en vass liten kniv rätt djupa skåror på ovansidan av köttet, i varje hål sticker du ner ett katrinplommon, försök få ner dom ganska djupt annars bränns dom lätt vid i ugnen
8 2 kg skinkstek medben eller hel karré 1 1/2 dl grovt havssalt 4 vitlöksklyftor 2 rosmarinkvistar 1/2 dl olivolja 3 msk flytande honung Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen