Fördelen med kvarg (tex kesella) är att man använder mindre smör och får en lägre fetthalt. Lussekatter, lussebullar eller saffransbröd - kärt barn har många namn
Erka Perkas lussebullar med surdeg och kesellaMorgon, surdeg. Jag tycker jag fick då fick dem riktigt saftiga och goda ändå tack vare kesellan jag hade i
Blanda ner kesella, saffran, socker och salt. 1Annas saftiga lussebullar50 g jäst 5 dl mjölk 3 % 150 g smör 250 g kvarg 2 dl strösocker 1 g saffran [2 förp] 1 tsk salt 16 dl vetemjöl, ev lite mer russin. 1Pensling1 ägg 1 msk mjölkAnnas saftiga lussebullar
Blanda i havregurt (eller rapsy, eller kesella om du tål det),saffran, ägg, socker och salt. Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl
Lussebullar med kesella. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
Recept (samtliga ingredienser ekologiska utom saffran och kesella som jag inte hittat). Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen
Hur som helst, en julkick-off kräver ju sina bakverk och vad är inte mer självklart än lussebullar. Det här receptet är ett helt vanligt standardrecept och om man vill kan man tillsätta 250 g kesella, men då ska man hålla sig till den mindre mängden smör i degen
Tillsätt socker, ägg, salt, kesellan och det rumsvarma smöret. I år testade jag att göra om receptet på lussebullarna lite, mitt andra väldigt uppskattade recept på glutenfria lussebullar hittar ni HÄR