Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten
Rör ner ostblandningen i den svalnade smeten tills alla klimpar är borta. Rör ner hela smeten i den varmamjölken och låt det koka på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar
Lägg i klimparna och låt bli varma. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Klimp. Fortsätt med klimpen. När de flyter upp till ytan är de klimparna klara (se upp så att de inte fastnar i botten)
Klimp är små degiga klumpar som du gör av mjöl, salt och mjölk. -) Grönsakssoppa med klimp stod det på menyn och till detta gjorde jag även varma-mackor
Lägg upp kött, klimp och grönsaker i varma tallrikar. Mixa mjölk och örter. Ost- & örtklimp. Blanda , örtmjölk, mjöl, ägg, ost, och salt till en klibbig, ganska fast smet
Skär köttet i småbitar, lägg ner det i soppan och låt allt bli varmt. Vispa ut mjölet i lite av mjölken så att alla klumpar försvinner, häll i resten av mjölken samt smöret, koka upp under ständig vispning mot kastrullens botten
Tjeckerna (det finns många i Wien) säger detsamma om sitt hemlands klimp, om sin Streusel (en lätt sandkaka) och Buchteln (bullar med syltfyllning), sin grisstek och Marillenknödel (en sorts söta munkar fyllda med färska aprikoser och rullade i brynta skorpsmulor, socker och kanel)
Släpp ner klimpar av lammfärs i såsen och låt den sjuda under lock tills de är fasta rakt igenom. Skeda klimparna med såsen över potatismoset på varsin tallrik
Ta upp och håll varmt medan resten får sjuda. Späd med mjölken. Varm potatissallad. Klicka ner skedbladsformade klimpar fiskfärs, i nätt och jämnt sjudande buljong, 5-6 stycken i taget. Blanda 2 dl av gurkspadet med mjölken, koka upp och red av med potatismjölet utrört i en skvätt kallt vatten. 2 dl mjölk. 2 dl mjölk