Klimp varm mjölk recept

Pannkaka | Recept från Köket.se

Pannkaka | Recept från Köket.se

Vispa ihop mjöl, ägg och hälften av mjölken till en smidig, tunn smet utan klimpar. Lägg pannkakorna undan för undan på ett varmt serveringsfat som lämpligen placeras över en kastrull med hett vatten

blåbärscheesecake

Rör ner ostblandningen i den svalnade smeten tills alla klimpar är borta. Rör ner hela smeten i den varmamjölken och låt det koka på svag värme under ständig omrörning tills den tjocknar
TREVLIG LILLAJUL MED TJINUSKITÅRTA

TREVLIG LILLAJUL MED TJINUSKITÅRTA

Vispa ägg och socker till ett tjockt skum och sikta ner de torra ingredienserna för att undvika klimpar och så att skummet inte sjunker ihop
Romsk höns- och klimpsoppa

Romsk höns- och klimpsoppa

När degen flyter upp till ytan är oljan tillräckligt varm. Sikta ner vetemjölet i mjölkblandningen och blanda med en träslev
Köttsoppa med rotfrukter och klimp

Köttsoppa med rotfrukter och klimp

Lägg i klimparna och låt bli varma. Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Klimp. Fortsätt med klimpen. När de flyter upp till ytan är de klimparna klara (se upp så att de inte fastnar i botten)
Klassisk köttsoppa med klimp

Klassisk köttsoppa med klimp

Klicka sedan klimpen i den varma soppan vid serveringen. Vispa mjölet i lite av mjölken i en kastrull. Klimp

Comeback med köttsoppa med klimp.

När grönskaerna är nästan mjuka lägger man i köttet och klimpen och låter allt bli varmt. Då får man äntligen äta köttsoppa med klimp

Lappkok

Brister smeten direkt blir klimpen för hård och man måste späda den med mera vatten samt upparbeta den till lämplig konsistens

Kött och rotsakssoppa med vetemjölsklimp.

Skär köttet i småbitar, lägg ner det i soppan och låt allt bli varmt. Vispa ut mjölet i lite av mjölken så att alla klumpar försvinner, häll i resten av mjölken samt smöret, koka upp under ständig vispning mot kastrullens botten

Wienerköket avsnitt 6

Tjeckerna (det finns många i Wien) säger detsamma om sitt hemlands klimp, om sin Streusel (en lätt sandkaka) och Buchteln (bullar med syltfyllning), sin grisstek och Marillenknödel (en sorts söta munkar fyllda med färska aprikoser och rullade i brynta skorpsmulor, socker och kanel)

Lammkorma med potatismos

Släpp ner klimpar av lammfärs i såsen och låt den sjuda under lock tills de är fasta rakt igenom. Skeda klimparna med såsen över potatismoset på varsin tallrik

Vardagsqueneller med gurksås

Ta upp och håll varmt medan resten får sjuda. Späd med mjölken. Varm potatissallad. Klicka ner skedbladsformade klimpar fiskfärs, i nätt och jämnt sjudande buljong, 5-6 stycken i taget. Blanda 2 dl av gurkspadet med mjölken, koka upp och red av med potatismjölet utrört i en skvätt kallt vatten. 2 dl mjölk. 2 dl mjölk